Verdieping

Heb je behoefte aan een moment van inspiratie, of wil je je wat verdiepen in de franciscaanse spiritualiteit, dan is het de moeite om deze artikelen eens te bekijken.

Bekijk artikelen
26 01

2022

Thuis

Wanneer we op pad zijn, komen we altijd wel iemand tegen. Die personen kiezen we niet uit, ze komen op ons pad en lopen zomaar een stukje mee. We geven aan elkaar door wat we van belang vinden, als een soort ongeschreven testament of wijze van leven. Dat wat we doorgeven heeft te maken met onze eigen diepste bron: het vuur dat in ons brandt, dat ons op de been houdt, warm houdt en telkens weer aanwakkert en aanstuurt om te handelen en op weg te blijven. Ter ere van het 25-jarig bestaan van de FB reist een kleine Franciscus door Nederland. Ida Kuyk reflecteert op Franciscus’ aanwezigheid als gast en pelgrim in haar dagelijkse leven.

Meer informatie Geschreven door: Ida Kuyk
21 09

2021

De genderdiscussie

Op de 27ste zondag van het jaar staat als eerste lezing op het leesrooster het verhaal van Eva die gevormd wordt uit de rib van Adam. Bij die aanblik roept Adam uit: ‘Dit is been van mijn gebeente, vlees van mijn vlees.’ Hij ontdekt dat hij zonder haar niet kan bestaan. Het boek Prediker zei het al: ‘Twee zijn beter dan één. Want indien zij vallen, dan richt de een de ander weer op; en indien er twee neerliggen, zullen zij warm worden.’ (Pred. 4,9-11).

Meer informatie Geschreven door: Peter Vermaat
Terug naar boven

Word nu lid van de
Franciscaanse Beweging

Word lid

Word nu vriend van
Vrede en Alle Goeds

Word vriend