Samenleving

Wij staan voor een vreedzame en inclusieve samenleving waarin voor iedereen een plaats is. Aan die boodschap schenken we dan ook aandacht in onze blogs.

Bekijk artikelen
01 08

2022

Niet van de wereld, wél in de wereld

Ruim een week geleden was ik voor het eerst sinds tijden weer in Rotterdam, om bij te praten met een oud-collega. Rotterdam is een stad waar ik een soort haat-liefdeverhouding mee heb. Aan de ene kant vind ik de stad te groot, te druk, teveel beton en staal. Aan de andere kant houd ik van de Rotterdammers: recht door zee, je weet wat je aan ze hebt, en ze houden van aanpakken. Dat heb ik heel goed ervaren toen ik zelf een halfjaar in die stad woonde, alweer dertig jaar geleden.

Meer informatie Geschreven door: Heleen Ransijn
09 03

2021

Kansen en keuzes

“Elk nadeel heb zijn voordeel”, zei een bekende voetbalfilosoof. Dat kan zeker van de corona-pandemie gezegd worden. Naast alle problemen die het veroorzaakt, maakt het ook veel los. Het blijkt dat mensen opeens wel massaal op een andere wijze hun werk kunnen doen; het blijkt dat de lucht opeens wel veel schoner kan zijn; het blijkt dat kaders rond het nadenken over de toekomst opeens wel veel ruimer gelegd kunnen worden. Dit stimuleert weer om nieuwe wegen te gaan en te denken.

Meer informatie Geschreven door: Theo Reuling ofs
Terug naar boven

Word nu lid van de
Franciscaanse Beweging

Word lid

Word nu vriend van
Vrede en Alle Goeds

Word vriend