Leskoffer

Stel het is dierendag en je wilt kinderen iets vertellen over Franciscus. Over wie hij was, en waarom hij zo goed met dieren om kon gaan. Of je wilt juist iets vertellen over het kerstverhaal, en het feit dat Franciscus ooit met de kerststal begonnen is. Misschien wil je gewoon laten zien hoe een kloosterorde ontstaan is, of wil je alles tegelijk.

Dan kun je bij ons terecht voor een leskoffer. Hierin zitten allerlei materialen ter onderbouwing van de vele verhalen. De inhoud is eenvoudig te gebruiken en bevat materialen voor kinderen van de onder-, midden- en de bovenbouw van de basisschool. Zo zitten er handpoppen in, lesmateriaal en natuurlijk een pij.

De koffer is te huur voor € 25,- per week. Maximale uitleenperiode is twee weken. Docenten kunnen de koffer aanvragen via info@franciscaansebeweging.nl of door te bellen naar 073-6131340.

impression image impression image

Frapp en Lesprogramma Heldendom

Met Franciscus van Assisi als uitgangspunt zijn de Frapp en een bijpassend lespakket 'Heldendom' ontwikkeld. Daarin worden docenten uitgenodigd hun lessen aantrekkelijker te maken door het gebruik van digitale hulpmiddelen en leerlingen leren op een aantrekkelijke manier over helden en heiligen.

Lees meer
impression image impression image
background shape

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle nieuws en activiteiten?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

subscribe newsletter

Verhalen en werkvormen

In 2020 staan bij de Franciscaanse Beweging verhalen centraal. Verhalen zijn de bron van waaruit we de franciscaanse spiritualiteit herleven en actueel maken.

Verhalen over Franciscus kunnen voor ons als een spiegel functioneren in ons eigen levensverhaal. Waarom spreekt een verhaal mij aan en waarom niet? Waar herken ik iets, welke elementen wil ik uit het verhaal vertellen en welke laat ik liggen? Kortom, stof te over om met franciscaanse verhalen aan de slag te gaan.

Iedere maand verschijnt hier een franciscaans verhaal dat herverteld is. Wie met dit verhaal aan de slag wil gaan, kan gebruiken maken van de hieronder bij het verhaal geplaatste werkvorm.

Lees meer
impression image impression image
Terug naar boven