Marie-Claire Willemsen

impression image impression image

De Franciscaanse Gideonsbende roept op tot een zorgvuldig omgaan met wat moeder aarde ons schenkt; voedsel voor iedereen, verbouwd op een wijze waarop geen misbruik wordt gemaakt van de aarde, eerlijk verdeeld en gedeeld met mensen die je dierbaar zijn. Vul een ‘Alle Goeds’-tas en deel hem met vrienden en familie.

Voedsel is een belangrijke levensbehoefte, we kunnen niet zonder. Maar het is niet alleen een noodzaak. Belangrijke momenten en feestdagen worden vaak gemarkeerd met een bijpassende maaltijd die gedeeld wordt met vrienden en familie.

Ons dagelijks voedsel is een geschenk van de aarde en de hemel. Vele mensen werkten aan het eten dat je iedere avond eet. De boeren, telers, vrachtwagenchauffeurs, inpakkers, verkopers en koks. Eten verbindt je op die manier met waar het vandaan komt, met wie het bereid heeft en uiteindelijk met degene met wie je het eet. Daar mag best wat aandacht voor zijn.

De Franciscaanse Gideonsbende roept daarom op om zoveel mogelijk vers en van dichtbij huis te eten. Vul een ‘Alle Goeds’-tas met seizoensgebonden producten en met een recept. Geef deze tas aan mensen met wie je graag een maaltijd deelt. Deze tassen zijn daarna goed te gebruiken bij de dagelijkse boodschappen. De tas dient als tegenhanger voor de dure voedselpakketten die de laatste tijd steeds populairder worden. Tegelijkertijd is het een oproep maaltijden te delen en contact te zoeken met anderen.

Bestel de tasjes nu online.

Twitter jou ‘Alle Goeds’-taservaring naar @vredenallegoeds of stuur hem op Facebook naar Vredeenallegoeds.

impression image impression image

Tips

  • Eet seizoensgebonden groenten, want wat van ver komt is niet altijd ‘lekkerder’.
  • Maak een moestuintje in je eigen tuin, balkon of vensterbankje
  • Eet samen, nodig mensen uit om samen te koken en te eten. Samen eten verbindt!
  • Voetafdruk meten: wnf.nl/voetafdruktest
  • Voedsel anders: Op weg naar een eerlijke en duurzame voedsel- en landbouwsystemen.www.voedselanders.nl
  • Weet wat je eet: quest.nl/test/weet-jij-wat-je-eet
  • Eet in aandacht: inaandacht.nl/
  • kliekipedia.nl: voor iedereen die een tip heeft tegen voedselverspilling of zelf wel een tip kan gebruiken.