impression image impression image

Kloosterweekend Verbondenheid

Van 22-24 november organiseren we een themaweekend bij franciscaanse woongemeenschap de Wonne in Enschede. De Wonne is geen kloostercommuniteit, maar een franciscaanse woongemeenschap in een kloostergebouw. We leven mee met het ritme van de gemeenschap. Tussendoor verdiepen we ons in het leven van Franciscus van Assisi.

Themaweekenden zijn bedoeld voor mensen die een kennismakingsweekend hebben gevolgd of via een andere weg al bekend zijn met het leven van Franciscus. Naast het meeleven met de gemeenschap, is er een eigen programma waarin wordt stilgestaan bij het het thema verbondenheid.

Franciscus leefde in verbondenheid met de natuur, met mensen om hem heen en met God als zijn Vader. Omzien naar elkaar, betrokkenheid op de wereld en mensen om je heen. Hoe stond Franciscus hierin? En hoe kreeg dat vorm in het leven van hem en zijn broeders? In dit weekend gaat het om het ervaren van verbondenheid met elkaar en anderen. Hoe ‘solidair’ of ‘solitair’ ben jij in onze tijd? En vanzelfsprekend de hamvraag: hoe wil jij - als mens en medemens - daarmee omgaan, dichtbij en veraf?

impression image impression image

Praktische informatie

Deelnemers

Weekenden hebben doorgaans een minimum van 5 en een maximum van 8 deelnemers.

Deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage voor het volledige weekend, inclusief overnachtingen, maaltijden en begeleiding, bedraagt € 155,-. Indien dit bedrag te hoog is, kan men tegen het gereduceerde bedrag van € 80,- deelnemen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het franciscaanse Rietfonds.

Locatie

Franciscaanse woongemeenschap de Wonne, Noorderhagen 25, 7511 EK Enschede.

Datum en tijden

22-24 november 2024. De weekenden zijn doorgaans van vrijdagmiddag 17.00 uur tot zondagmiddag uiterlijk 14.30 uur.

Contact en aanmelden

Meer informatie over de kloosterweekenden vind je hier op de website.
Aanmelden of meer informatie: kloosterweekend.nl@gmail.com
Alleen voor informatie: 06-38153049