impression image impression image

Franciscaanse stille retraite

Een Franciscaanse Stille Retraite (FSR) is bedoeld voor mensen die verlangen naar stilte en naar contact met de Bron van hun leven. Tijdens deze zesdaagse retraite geven we geen conferenties; de stilte staat centraal. Je hebt elke dag een gesprek met een eigen begeleider en je neemt deel aan een dagelijkse themaviering waarin bijbelteksten en teksten van Franciscus en Clara doorklinken. De retraite vindt plaats in een klooster en je beweegt mee in het kloosterritme van gebedstijden en eucharistievieringen.

Leefgemeenschap De Huijberg

Voorheen beheerden de broeders in Huijbergen een enorm complex waarin honderden kinderen en jongeren onderwijs kregen. In de tweede helft van de vorige eeuw is een deel van het complex verbouwd tot appartementen. De broeders bewonen een broederhuis dat in 1990 is gebouwd, waar wij ook te gast zijn. Het gebouw is functioneel en comfortabel met grote gastenkamers en eigen sanitair. Er is veel levendigheid en met name groene spiritualiteit te ontdekken. Leefgemeenschap ‘de Huijberg’ heeft een deel van het gebouw in beheer, en heeft het getransformeerd tot een mooie, inspirerende én stille plek. De bewoners va van deze Franciscaanse leefgemeenschap voelen zich sterk verbonden met de natuur en dat betekent ook dat er heerlijke zelfgemaakte vegetarische maaltijden worden geserveerd. Tijdens de retraite zullen we een dagdeel meditatief in de tuin werkzaam zijn (voor wie dat wil).
Het Getijdengebed zullen we zowel met de leefgroep als met de broeders kunnen bidden.
De omgeving van het klooster biedt veel wandel-en fietsmogelijkheden.
Zie ook: www.dehuijberg.nl.

impression image impression image

Deelname

Je kunt alleen deelnemen als je je voor alle zes dagen inschrijft. Kun je pas later komen of moet je eerder weg, schrijf je dan in voor een van de andere stille retraites.

Het is heel belangrijk je goed te informeren over wat de retraite inhoudt. Daar kun je meer over te weten komen op de website van de Franciscaanse Stille Retraites: www.stilleretraites.nl. Enkele ervaringen en indrukken van andere retraitanten kunnen je een idee geven hoe een retraite kan werken. 

impression image impression image

Praktische informatie

Data: maandag  9 - zondag 15 mei 2022
– € 500,- (A-tarief, is kostendekkend)
– € 400,- (B-tarief voor een bruto-inkomen tussen €1400,- en €1.616,- per maand)
– € 300,- (C-tarief voor een bruto-inkomen tot €1400,- p.m.).
Bij alle bedragen is het inschrijfgeld van €50,- inbegrepen. De eerste aanbetaling is €200.

Een linnenpakket kan eventueel gehuurd worden.

Locatie: Boomstraat 28, 4635 CX, Huijbergen.

Route: Als je met openbaar vervoer komt reis je naar station Roosendaal, alwaar je met bus 104 (Richting Hoogerheid) in een klein halfuur naar bushalte Siardus Bogaertslaan te Huijbergen reist vanwaar het nog twee minuten lopen is.
Met de auto kun je via Roosendaal rijden (Via A17 of A58) en dan de A58 vervolgen tot afrit 25 (Wouwse Plantage)  waarna je de plantagebaan richting Huijbergen volgt, ofwel via de A4 naar Bergen op Zoom en dan afrit 29 (Bergen op Zoom Zuid) waarna je de Huijbergsebaan richting Huijbergen volgt. Beide routes komen uit op de Weg naar Wouw die overgaat in de Bergse Straat, aan het einde waarvan je rechtsaf de Boomstraat in slaat. 

Vragen over de stille retraites kun je mailen naar info@stilleretraites.nl

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de stille retraite van 9-15 mei 2022 in Huijbergen door het aanmeldformulier in te vullen (klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan).

Na uw aanmelding neemt het team van de stille retraites contact met u op via e-mail. U ontvangt spoedig een betaalverzoek om binnen een week een aanbetaling van €200,- te doen inclusief de €50,- inschrijfgeld. Vier weken vóór het begin van de retraite krijgt u een factuur voor het resterende bedrag.