impression image impression image

Assisi - Rome

Vanuit Assisi lopen de pelgrims over de Monte Subasio, door het dal van Spoleto en het dal van Rieti met de bekende kloosters en kluizenarijen van Poggio Bustone, La Foresta, Fonte Colombo en Greccio richting Rome. De tocht gaat door Umbrië en een gedeelte van Lazio.

Tijdens de tocht is uitgebreid aandacht voor het leven van Franciscus dat zich op die plekken heeft afgespeeld. In de gesprekken onderweg is ruimte voor diepgang, maar er wordt ook dagelijks een stuk in stilte gelopen. Waar mogelijk kan een mis worden bezocht.

''Vacari et in Deo mirari.''

impression image impression image

Hans Luttikholt

Deze tocht wordt begeleid door Hans Luttikholt. Hans liep de route al 10x eerder en kent hem op z'n duimpje. De overnachtingsplekken worden onderweg geregeld en op die manier overgelaten aan 'gratie Gods' zoals een echte pelgrimstocht behoort te zijn. Het is nog nooit voorgekomen dat er geen slaapplaats was.

Niveau en conditie

De dagen variëren van lange dagtochten met een pittige klim, tot wat kortere dagen die over redelijk vlak terrein gaan. Het terrein biedt regelmatig prachtige vergezichten op het prachtige Italiaanse landschap. De overnachtingen zijn eenvoudig, vaak op slaapzalen die met meerdere personen gedeeld worden. Deelname vraagt een goede conditie, je loopt tot maximaal 6 uur op een dag, klimmend en dalend in soms regen of warme zon. Maar er zitten ook korte dagen bij die minder inspanning vragen.

De pelgrims dragen bij deze tocht hun eigen bagage. Een rugzak van ongeveer 7 kilo zou daarbij toereikend moeten zijn.

Kosten

De kosten worden hoofdelijk berekend en komen uit op circa € 1075,- op basis van half pension, excl. vliegreis)