impression image impression image

Met een groep verken je de verschillende plaatsen die getuigen van Franciscus en Clara. Zo maak je uitgebreid kennis met hun spiritualiteit. Dat gaat ‘kalm aan’: wie dat wenst, wordt met een taxibusje vervoerd naar de te bezoeken plekken (inbegrepen in de prijs). Wie graag te voet gaat, kan wandelen onder de begeleiding van een van de gidsen. Grotere afstanden worden afgelegd met een bus. Gedurende de hele reis wordt een rustig tempo aangehouden met voldoende vrije tijd.

impression image impression image

Algemene dagplanning


8.00 u. Ontbijt in het hotel
9.30 u. Gegidst bezoek in of rond Assisi
12.30 u. Middagmaal in het hotel
14.00 u. Vrije tijd
15.30 u. Gegidst bezoek in of rond Assisi
19.30 u. Avondmaal in het hotel


Iedere ochtend om 7.15 u. is er gelegenheid tot het bijwonen van de lauden, gevolgd door de eucharistie in de nabij gelegen Santa Chiarabasiliek, gezongen door de zusters Clarissen. Op sommige avonden zullen er groepsmomenten worden aangeboden. Deelname hieraan is geheel vrijblijvend.

Praktische informatie

Wanneer
Van dinsdag 2 tot maandag 8 juni 2020.

Voor wie?
Deze reis staat open voor iedereen. Vooral wie het wat langzamer aan wil doen en moeilijk lange afstanden te voet kan afleggen, zal genieten van deze comfortabele reis. Assisi blijft een stadje met hellingen en trappen die je – op je eigen tempo – zelfstandig moet kunnen ‘overwinnen’.

Verblijf
In het verblijf in het centrum van Asssi zijn zowel tweepersoonskamers als eenpersoonskamers, maar die laatsten zijn beperkt.

Wie begeleidt deze reis?
Francine Demarsin verdiept zich al jaar en dag in de spiritualiteit van Franciscus en Clara. Zij is vrijwillig medewerker van TAU. ​Stijn Demaré is stafmedewerker van TAU.

Inschrijven
Inschrijvingen gaan niet via de Franciscaanse Beweging. Deze reis wordt aangeboden door TAU. Aanmelden kan op hun website.